Až 9 mŕtvych a 15 zranených osôb si vyžiadali obrovské krúpy, ktoré padali počas búrky

Až 9 mŕtvych a 15 zranených osôb si vyžiadali obrovské krúpy, ktoré padali počas búrky
Dominik Cenkner

Pakistanský Hajdarábád a Sindh v uplynulých hodinách zasiahli silné dažde, nárazový vietor, krupobitie a blesky, ktoré spôsobili ľuďom nešťastie. Z oblasti hlásia zranených i obete na životoch.

Intenzívne búrky v Hajdarábáde a ďalších regiónoch provincie Sindh v Pakistane si vyžiadali životy najmenej deviatich ľudí, informovala spravodajská agentúra ARY News. Hajdarábád a Sindh v uplynulých hodinách zasiahli silné dažde, nárazový vietor, krupobitie a blesky.

Dvojicu miest Hajdarábád a Kotrí, ktoré ležia blízko seba, v utorok popoludní zasiahli silné dažde a krupobitie. Silný vietor v regióne zrejme vyvracal stromy a poškodzoval vozidlá.

V nižšie položených oblastiach Sindhu zlé počasie ochromilo život a narušilo energetický systém spoločnosti Hesco (Hyderabad Electric Supply Company). Milióny ľudí zostali niekoľko hodín bez elektriny.

Nepriaznivé počasie si vyžiadalo aj obete

Silné dažde v pakistanských oblastiach Hajdarábád a Sindh spôsobili straty na životoch a majetku. V dôsledku nepriaznivého počasia v meste Kotri zomreli tri deti a sedem ďalších osôb utrpelo zranenia, informovala ARY News.

Deti, 10-ročná Farhana, 11-ročná Asma a 12-ročný Muhammad Júsuf, sa podľa polície hrali, keď sa zrútila stena. Tá ich na mieste zabila.

Tragická udalosť sa odohrala aj v okrese Tharparkar. V dôsledku úderu blesku zahynulo šesť ľudí.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Zajtra
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Streda
Jasno
26 °C / 6 °C
Sviatok práce
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd