Babie leto nateraz končí. Čo všetko prinesie zmena a kedy príde?

Babie leto nateraz končí. Čo všetko prinesie zmena a kedy príde?
Peter Minárik

V priebehu uplynulých dní panovalo na našom území stabilné a slnečné počasie. Pred nami je ešte jeden slnečný deň a potom príde k zmene počasia, ktorá bude výrazná predovšetkým po teplotnej stránke. Očakáva sa totiž výrazné ochladenie.

Vo väčšine Európy nám panuje už niekoľko dní stabilné a veľmi teplé počasie. Môže za to tlaková výš, ktorá má stred nad Ukrajinou a po jej zadnej strane prúdi do našej oblasti teplý vzduch od juhu.

Nie všade je však pokojné počasie. V Grécku vyčíňajú dažde a povodne a na Britských ostrovoch úradoval silný vietor.

Nad Európu v nadchádzajúcich hodinách postúpi studený front, ktorý prinesie zmenu počasia.

Posledný slnečný deň

V piatok ešte bude na našom území panovať slnečné a príjemne teplé počasie s teplotami až do +28 °C. Pôjde však o posledný teplý deň.

Už v sobotu ráno začne počasie na našom území ovplyvňovať studený front, ktorý v ranných hodinách prinesie zrážky predovšetkým nad západné, severozápadné a severné Slovensko.

V priebehu dňa sa bude studený front presúvať ďalej smerom na východ a popoludní sa zrážky objavia predovšetkým na severe a vo východnej časti nášho územia.

Prechod studeného frontu bude pomerne rýchly a ešte v sobotu večer sa v oblasti západného Slovenska môže oblačnosť zmenšovať a vykuknúť môže Slnko.

Bude však už oveľa chladnejšie ako v uplynulých dňoch. Od severozápadu totiž do našej oblasti prenikne chladnejší vzduch, ktorý prinesie výrazné zníženie teplôt. V porovnaní s uplynulými dňami bude priemerne o 6 až 7 °C chladnejšie.

Slnečné počasie sa vráti

Už v nedeľu sa nad naše územie začne od západu nasúvať výbežok ďalšej tlakovej výše, ktorá prinesie opäť slnečné a stabilné počasie.

Treba však počítať s tým, že síce bude počasie opäť stabilné, ale už nebude tak teplo ako v uplynulých dňoch. To je však pomerne normálne. Predsalen už máme október.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Dážď
19 °C / 6 °C
Svetozár
Piatok
Oblačno
20 °C / 5 °C
Gizela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd