Balkán zasype sneh. Níž zasiahne aj Slovensko

Peter Minárik

Od zajtrajšieho dňa začne Balkán zasypávať množstvo snehu. V Chorvátsku môže napadnúť až 40 cm nového snehu.

Zo Stredomoria cez Jadran a Balkán smerom nad Čierne more sa počas nasledujúcich hodín bude presúvať výrazná tlaková níž. Tá prinesie výrazné zrážky, ktoré budú aj snehové.

V Chorvátsku sa očakávajú zrejme najväčšie problémy. Vo vyšších polohách vnútrozemia môže napadnúť až okolo 40 cm čerstvého snehu, no sneženie zasiahne celý Balkán.

Modely však majú stále pomerne veľkú neistotu, čo sa týka trasovania tejto tlakovej níže. Zatiaľ čo model ARPEGE očakáva, že tlaková níž zasiahne aj Slovensko a na juh môže priniesť až cez 10 cm, tak model ICON počíta skôr s južnejším trasovaním.

Situácia bude jasná v priebehu nasledujúcich hodín, a tak uvidíme, či sneženie zasiahne aj naše územie. Tlaková níž však počas soboty aj tak ovplyvní počasie na našom území minimálne svojou oblačnosťou.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd