Bleskové povodne v New Yorku. Státisíce domácností bez elektriny

Bleskové povodne v New Yorku. Státisíce domácností bez elektriny
Zuzana Macháčová

Nad východným pobrežím Spojených štátov amerických sa preháňajú silné búrky s výdatnými zrážkami. Státisíce domácností a firiem mali výpadok elektriny.

 
 

Podľa NBC bolo v pondelok v Novom Anglicku a štáte New York bez prúdu takmer 700 000 domácností a firiem. V Maine boli niektoré cesty zablokované v dôsledku popadaných stromov a stavieb. V niektorých častiach New Jersey rozvodnené rieky a potoky zmenili ulice na rieky.

Výstrahy pred povodňami v New Yorku

Newyorské úrady varovali pred výpadkami elektriny, možným zaplavením ciest a silným vetrom na mostoch. Mestský úrad núdzového riadenia (EMO) informoval, že po búrke zostalo bez elektriny viac ako 10 000 obyvateľov.

Taktiež bolo prijatých viac ako 200 hlásení o spadnutých stromoch. Varovania pred bleskovými záplavami platili aj na Manhattane a v Bronxe.

Od Virgínie po Maine boli vydané protipovodňové výstrahy, ktoré postihli 59 miliónov ľudí. Nebezpečné výdatné zrážky podľa meteorologických služieb ustanú v utorok. Očakáva sa, že búrkový front sa presunie do Kanady.

Letiská hlásili meškanie a zrušenie letov. Podľa údajov spoločnosti FlightAware, ktorá monitoruje situáciu, bolo v celej krajine zrušených vyše 2 400 letov.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd