Bratislava vyhlásila mimoriadnu situáciu. Podmočená časť svahu sa zrútila na cestu

Bratislava vyhlásila mimoriadnu situáciu. Podmočená časť svahu sa zrútila na cestu
Veronika Salayová

Bratislava vyhlásila vo štvrtok mimoriadnu situáciu. Hlavné mestao tak urobilo pre zosuv svahu na Devínsku cestu. Svah následne mesto zabezpečilo. 

Hlavné mesto vyhlásilo vo štvrtok mimoriadnu situáciu v súvislosti so zosuvom časti svahu na Devínsku cestu, informoval hovorca hlavného mesta Peter Bubla pre TASR.

K zosuv pôdy na cestu prišlo podľa jeho slov zjavne v nadväznosti na nadpriemerné zrážky, ktoré spadli počas uplynulého mesiaca.

To, že bola vyhlásená mimoriadna situácia, teraz umožní operatívnejšie a efektívnejšie vykonať potrebné opatrenia a práce, aby sa zamedzilo ďalšiemu prípadnému zosuvu, priblížil Bubla pre slovenskú agentúru.

Svah je zabezpečený

„Zabezpečili sme prekrytie zosuvu, aby neprichádzalo k jeho premočeniu, v lokalite nad zosuvom sme umiestnili vrecia s pieskom na odklonenie stekajúcej vody do miesta zosuvu, a rovnako pod svahom boli osadené betónové zvodidlá tak, aby zosuv nepokračoval a bola zabezpečená prejazdnosť komunikácie,“ doplnil.

Zabezpečenie lokality má pokračovať podľa ďalších odporúčaní vychádzajúcich z odborného posúdenia, uvádza TASR na záver.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd