Bratislavu zasiahla búrka. Pozrite si perfektné úlovky z mesta

Peter Minárik

Dnešná búrková aktivita začala aj skončí na západnom Slovensku. Vyzeralo to tak, že niektoré časti Bratislavy dokonca vytopí voda, no nakoniec búrka spôsobila len mierne komplikácie a to predovšetkým záhradkárom pri Bratislave.

Nad Neziderským jazerom vznikla búrka, ktorá v priebehu podvečera postupovala východným Rakúskom, smerom nad naše územie. Pôvodne to vyzeralo, že v našom hlavnom meste môže spôsobiť problémy, keďže búrka bola mimoriadne stacionárna. Nad Neziderské jazero priniesla viac ako 60 mm zrážok. V mestečkách pri jazere zaznamenali od 30 do 46 mm.

Búrka sa pohybovala ďalej smerom nad Hainburg a tu sa začala deliť. Dopomohol tomu reliéf Malých Karpát, ktorý rozdelil búrku na dve bunky. Jedna postupovala do oblasti Stupavy a ďalej nad Záhorie a ďalšia búrka postúpila nad východnú Bratislavu a aktuálne je pri Trnave.

 

 

 

Najvyššie zrážkové úhrny boli zaznamenané v Devínskej Novej Vsi pri Volkswagene, kde spadlo okolo 25 mm. V okolí bratislavského letiska spadlo od 10 do 15 mm a v okolí Malinova, kde voda zaplavila záhradky až okolo 18 mm.

Samotné centrum Bratislavy búrka obišla a zasiahla ho len okrajom Jadro búrkovej bunky prešlo okolo Bratislavy.

V Bratislave a v okolí však bola búrka veľmi fotogenická a podarilo a naši čitatelia vyhotovili niekoľko zaujímavých fotografií. Ďalšie nájdete v našej skupine.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd