Bude to krátke, ale o to intenzívnejšie. Pred nami je ďalšia vlna horúčav

Bude to krátke, ale o to intenzívnejšie. Pred nami je ďalšia vlna horúčav
Peter Minárik

Slovensko čaká ďalšia, v poradí tretia vlna horúčav. Táto však bude pomerne krátka, ale o to intenzívnejšia. Opäť hrozí to, že zaznamenáme vôbec najvyššiu teplota počas tohto roka. Teploty pôjdu poriadne vysoko.

Uplynulé dni sa v Európe niesli v znamení mimoriadne búrlivého počasia. Extrémne búrky zasiahli hneď viaceré krajiny, pričom v niektorých oblastiach narobili aj škody. Medzi najviac postihnuté regióny patrí južné Rakúsko, kde sa prehnala veterná smršť a rovnako tak Slovinsko. V Slovinsku a na severe Chorvátska sa počas včerajšieho dňa vyskytovali aj extrémne búrky s krúpami.

Búrkové systémy dorazili aj nad naše územie, no boli značne oslabené. Nikde na Slovensku nespôsobili škody a búrková aktivita bola slabá. Išlo o slabšie, letné búrky. Teraz nás však už búrky nečakajú a zavládne pokojné počasie.

Začína prúdiť teplejší vzduch

Počas nadchádzajúcich dní bude do našej oblasti od juhozápadu prúdiť veľmi teplý vzduch. Udeje sa tak po okraji tlakovej výše, ktorá sa ešte počas dnešného dňa bude nachádzať priamo nad našim územím, no už zajtra sa presunie nad Karpatský oblúk do oblasti Rumunska.

Dostaneme sa tak na zadnú stranu tlakovej výše, vďaka čomu sa pri slnečnom počasí očakávajú aj veľmi vysoké teploty.

Víkend bude horúci

Už dnes sa na našom území očakávajú teploty, ktoré sa budú šplhať nad hranicu +30 °C. Počas soboty bude už pekelne horúco a teploty sa nad +30 °C dostanú hneď na viacerých miestach. Na západe a juhu môže byť až +34 °C.

Najteplejším dňom by na našom území mala byť nedeľa, kedy sa pri slnečnom počasí vyšplhá teplota aj nad +35 °C. Maximálne teploty sa môžu dostávať až k +37 °C.

Ako uvádzame aj v nadpise, tak vlna horúčav bude pomerne krátka. Už v pondelok sa popoludní začne mračiť a hrozia aj prvé búrky. Búrlivé počasie sa na naše územie vráti aj v nadchádzajúcich dňoch, a tak si užite pokojný a teplý víkend.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd