Búrka na Kysuciach priniesla veľké množstvo zrážok a aj krúpy. Ďalší dážď prichádza

Peter Minárik

Búrka sa pred niekoľkými desiatkami minút prehnala aj Čadcou a okolím a najskôr priniesla krúpy po ktorých nasledovali výdatné zrážky. Tie v Čadci a v širokom okolí prechodne zaplavili cestné komunikácie. Po výdatných zrážkach teraz stúpajú vodné toky.

Ďalšia intenzívna búrka zasiahla oblasť Kysúc. Búrka sa presúvala z oblasti Kysuckého Lieskovca, cez Krásno nad Kysucou priamo nad Čadcu a následne smerom do Česka.

V jadre búrky sa vyskytovalo aj krupobitie s priemerom krúp okolo 1-2 cm. Oveľa viac problémov však spôsobili zrážky.

v Čadci padali aj menšie krúpy
v Čadci padali aj menšie krúpy, Marián Tlelka

Tie priniesli do Čadce a okolia aj lokálne problémy. Najviac zrážok spadlo v okolí nemocnice a to 28 mm, Raková eviduje okolo 20 mm a v ďalších častiach v oblasti Milošovej spadlo okolo 25 mm. 

 

Po búrke začali stúpať predovšetkým menšie toky, no problémy nateraz nehrozia. V oblasti však stále prší a nasúva sa tu ďalšie zrážkové pole. Potoky a rieky teda ešte môžu rásť, ale už pomalším tempom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd