Búrka sa stáča nad Slovensko. Silnie vietor a búrlivo bude najmä v Podunajskej nížine

Peter Minárik

Búrkový systém začína meniť smer a z Maďarska sa presúva smerom nad naše územie. Zároveň na celom západe silnie vietor a začína sa ochladzovať.

Prvý búrkový systém, ktorý sa počas popoludnia formoval nad Alpami vo večerných hodinách dorazil do Viedenskej panvy, kde prinášal krúpy  s priemerom do 2 cm a poryvy vetra s rýchlosťou až 90 km/h.

Ako sa však tento búrkový systém pohyboval smerom k nášmu územiu, tak začal slabnúť a vyzeralo to, že postúpi nad Maďarsko.

Tu sa však začala situácia meniť a búrkový systém vykazuje stáčanie smerom k severovýchodu. Búrka tak postupuje priamo nad Podunajskú nížinu.

Vietor a blesky

Búrkový systém však nebude spôsobovať nejaké zásadné škody. Podľa aktuálnych dát z terénu sú maximálne poryvy vetra na juhozápade do 70 km/h, čo môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

Vietor však silnie na celom západnom Slovensku a to najmä pred príchodom búrok a dažďa. Poryvy vetra sa pohybujú do 40 km/h.

Búrky sa v nadchádzajúcich desiatkach minút vyskytnú najmä v Podunajskej nížine. Pozor teda najmä na vietor.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd