Búrka zaplavila aj známu slovenskú zoologickú záhradu

Peter Minárik

Slovensko zasiahla vlna intenzívnych búrok, ktoré prinášali aj nebezpečné sprievodné javy. Potrápil nás predovšetkým prívalový lejak, ktorý sa nevyhol ani známej slovenskej zoologickej záhrade

Už niekoľko dní nás sužuje vlna búrok. Na vine je neustála prítomnosť oblastí nižšieho tlaku vzduchu, ktoré zabezpečujú teplý a vlhký vzduch.

Ten sa počas dňa labilizuje a následne rastie kopovitá oblačnosť z ktorej sa formujú intenzívne búrky. Tie v posledných dňoch prinášali predovšetkým prívalové zrážky, ktoré boli veľmi lokálne. Vytopilo niekoľko obcí, napríklad Gemer na Gemeri, či obec Trenčianske Jastrabie.

 

Silná búrka sa však prehnala aj známou zoologickou záhradou na Hornej Nitre.

Vytopilo ZOO Bojnice

Zoologická záhrada informovala o následkoch silnej búrky, ktorá sa tu prehnala vo štvrtok popoludní. Výdatný lejak tu spôsobil niekoľko problémov.

Zoologická záhrada Bojnice informovala, že búrka zaplavila stajňu pre zebry Hartmannovej. 

 

Ako však dodala zoologická záhrada nikomu sa nič nestalo a zvieratá sú v poriadku. Voda opadlo a pracovníci odstraňovali blato, ktoré priniesol prívalový lejak.

Takéto stacionárne búrky hrozia na našom území aj v nadchádzajúcich dňoch.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd