Búrková sezóna v Európe sa začína tragédiou. Nočné búrky zabíjali

Veronika Salayová

Nočné búrky v Európe zabíjali. Obeťou sa stala žena po mohutnom zosuve pôdy vo svojom dome. Vážne sa zranil aj partner zosnulej ženy. 

Intenzívne búrky počas noci postúpili severnou časťou Francúzska a spôsobili množstvo škôd. Búrky boli prevádzané intenzívnymi zrážkami, zosilnením vetra a aj obrovskými krúpami.

Nočné búrky s výdatným lejakom okrem toho spôsobili v severnom Francúzsku aj zosuvy pôdy a vyžiadali si smrť 57-ročnej ženy, uviedli vo štvrtok miestne úrady.

Intenzívne a veľmi lokálne zrážky vyvolali zosuv pôdy v obci Courmelles, ktorá sa nachádza približne 100 kilometrov severovýchodne od Paríža

 

Rozmočená pôda zaliala oblasť s približne desiatimi domami a nahromadila sa najmä v jednom z nich. Práve v ňom bola obeť nešťastia, pričom druhej osobe sa podarilo z domu ujsť. 

Jedna obeť a jeden zranený

Išlo o partnera obete, ktorý utrpel vážne zranenia a skončil v nemocnici. Zosuvy pôdy, ktoré sa začali okolo polnoci, poškodili aj niekoľko ďalších domov a na pomoc bolo nasadených 56 hasičov.

 

Starosta obce následne aktivoval bezpečnostný plán a ponúkol postihnutým ľuďom priestor, kde sa môžu uchýliť. 

V Courmelles a okolí platil v stredu oranžový stupeň výstrahy pred búrkami, čo je druhý najvyšší stupeň vydaný francúzskym meteorologickým úradom.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
20 °C / 5 °C
Gizela
Zajtra
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd