Búrkový lejak postupuje cez Slovensko. Na fronte sa dokonca aj blýska

Búrkový lejak postupuje cez Slovensko. Na fronte sa dokonca aj blýska
Peter Minárik

Cez Slovensko sa tiahne rozsiahly front na ktorom sa tvoria zrážky. Tie sú pomerne intenzívne a zasiahli predovšetkým východné Slovensko. V susednom Poľsku sa dokonca aj blýskalo.

Nad Arktickým morom a zároveň nad východným Stredomorím sa aktuálne nachádzajú dve samostatné tlakové níže. Tie sú prepojené frontom, ktorý sa tiahne cez Rusko, Pobaltie, Poľsko, Slovensko, Maďarsko, Balkán až nad spomínané Stredomorie.

Na tomto fronte sa aktuálne tvoria výrazné zrážky, ktoré vo večerných hodinách začali ovplyvňovať aj naše územie. Aktuálne nám predovšetkým na východnom Slovensku prší, pričom najintenzívnejší lejak sa v týchto chvíľach vyskytuje v okolí Košíc.

 

Náš čitateľ v skupine iPočasie nás informoval o výdatnom daždi v okolí Košíc. Na jeho meteorologickej stanici dosiahla o 20:40 intenzita dažďa až 162 mm za hodinu, čo je výrazne nad hranicou prívalového lejaku.

v Košických Oľšanoch zaznamenala zrážkomerná stanica extrémny úhrn
v Košických Oľšanoch zaznamenala zrážkomerná stanica extrémny úhrn, autor: Miroslav Janočko

Vlna dažďa sa na východe Slovenska očakáva až do rána a postupne by mali zrážky ustávať. Zatiaľ čo na východe prší, tak na severozápade a západe máme jasné počasie. V susednom Poľsku je však počasie ešte búrlivejšie.

Detektory bleskov zaznamenali, že na severe Poľska udrelo niekoľko desiatok bleskov. Jeden blesk sa podarilo zachytiť aj lovcom bleskov na pobreží Poľska.

 

 



Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd