Košice zaplavila voda. Búrky komplikujú dopravu. Po krupobití sa šmýkajú autá aj kamióny

Veronika Sádovská

Popoludňajšie búrky naberajú na sile a už spôsobili aj prvé komplikácie na cestách. Pozor si dávajte na Dobšinskom kopci, kde je na ceste veľa vody. Po krupobití sa môže poriadne šmýkať.

Dnešné búrky sú oveľa intenzívnejšie ako boli v posledných dňoch. Včera spôsobovali problémy hlavne u našich susedov, dnes sa už silné búrky prejavili aj na Slovensku.

Prvé nepríjemnosti prišli popoludní na Magure, kde musel vodič kamiónu odstaviť vozidlo kvôli šmýkajúcej sa ceste. Po hustom krupobití sa šmýka nielen na horských priechodoch, ale aj v druhom najväčšom meste Slovenska, v Košiciach.

Aktuálne je veľa vody na ceste na Dobšinskom kopci, kde si treba dávať veľký pozor. Voda je mútna a steká z kopcov spolu s blatom. To môže viesť k veľmi nebezpečným situáciám.

 

Košice zaplavila voda

Intenzívna búrka zasiahla aj metropolu východu Košice. V meste východu spadlo niekoľko desiatok milimetrov zrážok, čo zaplavilo viaceré ulice a cesty v meste.

Voda zaplavila napríklad Vodárenskú či Watsonovu ulicu. Fotografie zo zaplavených ciest nájdete v galérii na konci článku.

Silné búrky sú aj v ďalších častiach

Aktuálne máme intenzívne búrky takmer na celom Slovensku. Od západu je to severne od Nitry až po Prievidzu, okolie Banskej Bystrice, Brezna až po Liptovský Mikuláš a od Rožňavy na severovýchod až po Bardejov. Ďalšia bunka sa nachádza v okolí Košíc.

 

Všetky tieto búrky prinášajú silný lejak a môžu vyprodukovať až krúpy, ktoré dnes už padali na niekoľkých miestach. Intenzívne sú aj bleskovými výbojmi. Počas dnešného dňa už udrelo vyše 5 400 bleskov, čo je pre porovnanie 4krát viac ako včera počas celého dňa.

Búrky dnes nabrali na sile a preto buďte opatrní na cestách a aj mimo nich. Celú situáciu pre vás sledujeme online a polohu zrážok nájdete aj vy na našom iRadare.

Aj dnes budeme radi, ak sa s nami podelíte o vaše fotografie búrok či bleskov a aktuálne informácie z vášho mesta v našej facebookovej skupine či na WhatsAppe.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd