Búrky, ktoré sa ženú vyvracajú stromy. V ohrození je Grape

Búrky, ktoré sa ženú vyvracajú stromy. V ohrození je Grape
Peter Minárik

Západným Slovenskom postupuje veľmi silná búrka, ktorá nabrala silu v oblasti Malých Karpát. Ďalšia búrka je na východe. Prinášaju silný vietor.

Na našom území sa aktuálne nachádzajú dve mimoriadne silné búrky. Jedna sa nachádza v oblasti Malých Karpát a rozširuje sa smerom k juhovýchodu a východu. 

Táto búrková bunka sa aktuálne nachádza v oblasti Trnavy a prináša silný nárazový vietor. Vietor vyvracia v oblasti Malých Karpát stromy.

Táto silná búrka v týchto chvíľach postupuje smerom k východu a rozširuje sa smerom k Piešťanom. Zasiahne aj festival Grape, kde sa aktuálne pod holým nebom nachádza okolo 25 000 ľudí. Búrka by tu mala doraziť okolo 20:15. Treba počítať so silným vetrom a vysokou bleskovou aktivitou.

Ďalšia intenzívna búrka sa vyskytuje na východe Slovenska, severne od Prešova. Aj tu vyvracia stromy. 

Cesta medzi Ostrovanmi a Ražňanmi je neprejazdná pre popadané stromy.

autor: Michal Jacko
autor: Michal Jacko

V nasledujúcich minútach budú búrky silnieť. Pozor si treba dať na silný nárazový vietor. Aktuálnu polohu búrok sledujte TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd