Búrky na západe prerušili vlakovú dopravu. Vlaky naberajú hodinové meškania

Ľubomír Franko

Silné búrky sa v pondelok večer presunuli z oblasti Moravy nad západné Slovensko. Kvôli silnému vetru a prívalovým zrážkam je na Záhorí prerušená vlaková doprava.

Intenzívny búrkový komplex, ktorý vznikol na Južnej Morave, sa v priebehu večera presunul nad Záhorie. 

Búrky tam boli a aj naďalej sú sprevádzané prívalovými zrážkami a prechodne aj silným nárazovým vetrom.

Vzhľadom na nepriaznivé počasie bola prerušená aj vlaková doprava na úseku Veľké Leváre - Sekule. Informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko na svojom Twitteri.

Vlak EC 283 Metropolitan Slovenská strela stoji v stanici Kúty s aktuálnym meškaním 90 minút. EC 270 Metropolitan v smere do Kútov stojí v stanici Veľké Leváre s meškaním 50 minút. Údaje sú platné k 21:27. 

Najvýraznejšie búrky sa aktuálne vyskytujú na severe Tranvského kraja a na juhozápade Trenčianskeho kraja.

Ďalšie nové búrkové bunky vznikajú aj v Malých Karpatoch. Tie ale pomerne rýchlo zanikli, preto nebezpečnejšie javy nepriniesli.

Očakávaný postup búrok
Očakávaný postup búrok

Búrkový komplex sa bude presúvať ďalej na východ a postupne môže zasiahnuť ešte viaceré oblasti západného Slovenska, predovšetkým v Nitrianskom kraji a na západe Banskobystrického kraja.

Ďalšia oblasť, kde sa očakávajú nočné búrky, je Žilinský kraj. Najmä na Orave sa aj v týchto chvíľach vyskytujú búrky, ktoré prinášajú prívalové zrážky.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd