Búrky nad Rakúskom a Maďarskom naberajú na sile a hrozia, že zasiahnu aj naše územie

Peter Minárik

Aktuálne dochádza v Rakúsku a v Maďarsku k nárastu búrkovej činnosti, pričom sa očakáva, že v priebehu nadchádzajúcich desiatok minút môže dôjsť k ďalšiemu vývoju búrok, ktorý by mohli zasiahnuť aj naše územie.

Dnes by na väčšine stredného a východného Slovenska po včerajšom veľmi búrlivom počasí malo nastať pokojné počasie bez výrazných prehánok, či búrok, no úplne iná situácia sa očakáva na západe krajiny.

Už teraz dochádza nad južným Rakúskom a nad západným Maďarskom k tvorbe pomerne silných búrok, ktorých ťažisko sa veľmi pomaly, ale isto presúva smerom k severu.

 

 

 

Numerické modely avizujú, že po 15:00 by sa prvé búrky mohli objaviť na krajnom juhozápade a západe. Pravdepodobnosť je však zatiaľ len okolo 60%.

Výraznejšie dianie začne vo večerných hodinách, kedy by sa mal formovať búrkový systém, ktorý vo večerných hodinách zavíta aj nad naše územie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd