Búrky opäť mieria na Slovensko. Pripravte sa na pokazený večer

Búrky opäť mieria na Slovensko. Pripravte sa na pokazený večer
Peter Minárik

Do našej oblasti postupuje studený front, ktorý prinesie na naše územie ďalšiu vlnu búrok. Tá zasiahne predovšetkým západné Slovensko, no s búrkami treba počítať aj v oblasti stredného, či východného Slovenska.

Na našom území aktuálne končí chladnejšie počasie, ktoré k nám v uplynulých dňoch zabezpečoval príliv chladného vzduchu od severozápadu. Ten dnes priniesol posledný chladný deň s teplotami, ktoré sa pohybovali až o 3-4 °C pod hranicou dlhodobého normálu.

Pred nami je ešte niekoľko pokojných hodín, no cez našu oblasť sa začína dostávať studený front, ktorý už čoskoro prinesie na naše územie vlnu búrok a zrážok.

Pred tým však ešte počítajte s peknou, letnou sobotou. Počasie sa pokazí až večer.

Vracia sa leto

Studené, severozápadné prúdenie sa začína meniť na teplejšie, juhozápadné, čo naplno pocítime už na sobotňajších teplotách.

Tie sa v sobotu počas dňa dostanú pri slnečnom počasí na +22 až +27 °C a z teplotného podnormálu sa dostanú jemne nad úroveň dlhodobého normálu.

 

Teplé, letné počasie sa očakáva aj v nadchádzajúcich dňoch. V nedeľu môže byť na severozápade o čosi chladnejšie ako v sobotu, ale do zvyšných regiónov Slovenska sa chladnejší vzduch nedostane, keďže front neprejde celým našim územím a priamo nad Slovenskom sa rozpadne.

Nielenže sa neochladí, ba priam naopak. Budúci týždeň nás čaká veľmi prudké otepľovanie, ktoré postupne zodvihne teploty na letné hodnoty až cez +30 °C. Na naše územie tak udrie vlna horúčav.

Sobotňajší večer pokazia búrky

Po letnom a teplom počasí sa v sobotu večer začne počasie od západu zhoršovať. Počítajte s tým, že vo večerných hodinách sa od západu z Rakúska začne nasúvať oblačnosť a postupne dorazia prehánky a búrky.

 

Prvé prehánky a búrky sa objavia v sobotu večer na krajnom západe. Následne sa do polnoci rozšíria búrky nad väčšinu západného Slovenska a v skorých ranných hodinách sa zrážková činnosť bude sústreďovať nad stredným Slovenskom.

Najintenzívnejšie búrky sa očakávajú na západnom Slovensku a následne by počas noci mali slabnúť. Viac o situácii v jednotlivých okresoch Slovenska nájdete TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd