VIDEO: Búrky opäť zaplavujú. Voda sa valí ulicami hneď niekoľkých obcí. Voda siaha až po pás

VIDEO: Búrky opäť zaplavujú. Voda sa valí ulicami hneď niekoľkých obcí. Voda siaha až po pás
Veronika Sádovská

Búrky spôsobujú ďalšie problémy v ďalších častiach nášho územia. Problémy sú tentokrát na juhu. Obec Veľké Teriakovce je zaplavená, uzavreté sú aj cesty v okolí Rimavskej Soboty.

Na juhu Slovenska voda vytopila obec Veľké Teriakovce. Silná búrka sa prehnala aj okolitými obcami ako Hrachovo, Vrbovce a Kociha, avšak najviac si to odniesla práve prvá spomínaná dedina. Zrážkové úhrny sú tu extrémne.

Voda až po pás

Na internete sa objavili fotografie a videá zo zaplavenej obce a cesty, ktorá do nej vedie. Situácia v obci, ako vidieť aj na videu je pomerne dramatická.

V smere od Rimavského Brezova vodiči stojaci kvôli neprejazdnej ceste a aj tí, ktorých autá uviazli vo vode, hlásili vodu až po pás.

Veľmi rýchlo uzavreli hlavnú ulicu vedúcu cez túto obec. Mnohí vodiči však nestihli tejto "veľkej vode" ujsť a tak ostali s autami na ceste.

Oblasť zasiahla ďalšia stacionárna búrka, ktorá priniesla skutočne extrémne zrážkové úhrny. Podľa zrážkomera, ktorý sa nachádza v obci Nižný Skálnik spadlo počas dvojhodinovej búrky až 80 mm zrážok, čo je pre predstavu 80 litrov na m2. Ďalších 10 mm spadlo v predchádzajúcich hodinách.

Problémy hlási aj okolie

Takmer úplne je zaplavená aj cesta vedúca cez obec Kociha. Vodiči prechádzajú pomaly a s ťažkosťami. Ďalšou zaplavenou obcou v regióne ja aj Hrachovo.

Rozsiahle pole zrážok a búrok sa aktuálne presúva od východu smerom k západu, pričom dochádza k ďalšej tvorbe výrazných búrok. Tie teraz hrozia predovšetkým na strednom a na západnom Slovensku.

Aktuálne dianie pre vás aj dnes sledujeme online. Ako to vyzerá so zrážkami si môžete pozrieť na našom iRadare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 10 °C
Florián
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Prehánky, búrky
24 °C / 6 °C
Monika
Streda
Prehánky
21 °C / 4 °C
Ingrida
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd