Búrky poškodili cestu na východe Slovenska

Peter Minárik

Počas nedele sa na našom území vyskytli búrky, ktoré však boli sústredené len do oblasti východného Slovenska. Napriek tomu, že boli slabšie, tak predsalen spôsobili aj škody.

Máme za sebou víkendové búrky, ktoré boli aj intenzívnejšie. Nebezpečné boli búrky svojim stacionárnym charakterom, v dôsledku čoho produkovali intenzívne zrážky.

Lokálne počas búrok spadlo niekoľko desiatok milimetrov zrážok. V sobotu spôsobili problémy na juhu západného Slovenska, či na severovýchode, kde sa vyskytla aj prívalová povodeň, ktorá v okrese Bardejov zasiahla niekoľko obcí.

Včerajšie búrky si nakoniec predsalen vyžiadali škody, aj keď len lokálneho charakteru.

Búrka poškodila cestu

Najintenzívnejšia búrka sa počas včerajšieho dňa vyskytla na Gemeri. Dáta zo zrážkomerov z danej oblasti nemáme, nakoľko v oblasti sa nenachádzajú ani profesionálne a ani amatérske zrážkomery.

Intenzitu zrážok tak môžeme odhadnúť len z radarových meraní. Podľa nich mohlo pri stacionárnej búrke medzi Dobšinou a Rožňavou spadnúť od 80 do 100 mm zrážok.

Podľa informácii z terénu sa cez cestu 3. triedy medzi Gemerskou Polomou a Hnilcom prehnala voda, ktorá so sebou brala nánosy bahna, dreva a kameňa.

zdroj: FB - Dopravný servis okres PP, KK, SN
zdroj: FB - Dopravný servis okres PP, KK, SN

Voda podmyla cestu a tú čiastočne aj poškodila. Cesta však po odstránení nánosov je opäť prejazdná i keď jej oprava bude nevyhnutná.

Nadchádzajúce dni sa počasie na našom území upokojí, no s návratom búrok počítajte na Slovensko najneskôr v stredu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd