Búrky práve teraz opäť štartujú. Prinesú ďalšie lejaky. Sledujte ich na radare

Búrky práve teraz opäť štartujú. Prinesú ďalšie lejaky. Sledujte ich na radare
Peter Minárik

V týchto chvíľach sa na našom území začínajú tvoriť prvé prehánky a búrky. Už z aktuálnych radarových dát vidieť, že aj dnes budú pomerne intenzívne. Začínajú sa tvoriť na viacerých miestach nášho územia.

Doteraz sme na našom území zaznamenávali pokojné počasie pri polooblačnej oblohe. Teploty sú taktiež pomerne priaznivé a pohybujú sa v intervale +20 až +25 °C.

Vzduchová hmota sa tak doteraz mierne labilizovala a v takejto labilnejšej vzduchovej hmote sa aktuálne začínajú tvoriť prvé prehánky a búrky.

Riziko silných lejakov

Ak sa pýtate, čo nás dnes oproti uplynulý dňom čaká, tak odpoveď je, že takmer nič nové. Aj naďalej bude najnebezpečnejším sprievodným javom prívalový lejak.

Ten bude prinášať lokálne desiatky milimetrov zrážok, podobne ako tomu bolo aj v uplynulých dňoch. Takéto prívalové zrážky tak budú spôsobovať veľké problémy.

Opäť hrozí, že niektoré obce zaplaví voda, prípadne sa v horských oblastiach vyskytne prívalová povodeň. Riziko je predovšetkým v druhej polovici dňa.

Búrky sa už tvoria

V týchto chvíľach možno na našom území pozorovať výskyt prvých prehánok a búrok. Tých je aktuálne najviac v oblasti Tatier, Horehronia a Gemera.

Pomerne intenzívne bunky sa však tvoria aj pri Košiciach, či severne do Humenného. S pribúdajúcimi hodinami bude búrok viac.

V prvých hodinách sa najsilnejšie prehánky a búrky objavia na strednom a východnom Slovensku a v druhej časti popoludnia budú búrky sústredené na západné Slovensko. Sledujte búrky na radare.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
13 °C / 0 °C
Marek
Zajtra
Skoro jasno
16 °C / -2 °C
Jaroslava
Sobota
Polooblačno
20 °C / 1 °C
Jaroslav
Nedeľa
Skoro jasno
23 °C / 4 °C
Jarmila
Pondelok
Jasno
25 °C / 7 °C
Lea
Utorok
Jasno
26 °C / 7 °C
Anastázia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd