FOTO: Po búrlivej noci sa zobúdzame do búrlivého rána

Ema Bazhaykin

Slovensko má za sebou búrlivú noc, ktorá okrem vysokých úhrnov zrážok priniesla aj vysokú bleskovú aktivitu. Ránom však nič nekončí, búrky pretrvávajú a postupujú na severovýchod.

Máme za sebou mimoriadne búrlivú noc, aj nedeľné ráno však prináša nepokojné počasie a búrky pokračujú do rána na východe nášho územia.

Línia búrok sa sformovala v noci na severozápade okolo 1:00 h, z kadiaľ postupovala ďalej na východ. Čitatelia zo všetkých kútov Slovenska nám posielali fotky bleskov, ktoré si môžete pozrieť v galérii.

Búrky prinášali aj vysoké úhrny zrážok. Najviac napršalo cez noc v Trenčianskom kraji, kde spalo cez 47 mm zrážok.

 

Aké počasie nás čaká dnes?

Okolo 6:30 h sa ešte objavovali búrky s bleskovou aktivitou v okolí Humenného, či na hraniciach s Užhorodom. Búrková línia však postupuje ďalej na severovýchod a búrky do 7:30 h ustali. Od polnoci na našom území udrelo už 1 964 bleskov.

Zo západu sa už obloha začína vyjasňovať a počas celého dňa očakávame najmä na juhozápade jasno až malú oblačnosť, na severovýchode prehánky. Ďalšie búrky očakávame vo večerných hodinách. 

Teploty by sa dnes mali pohybovať v rozmedzí od +21°C do +28°C.

Vietor bude prevažne slabý postupne severozápadný ojedinele s rýchlosťou do 20 km/h, pri búrkach prechodne zosilnie.

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd