Búrky sa nám nevyhli ani dnes. Pod Tatrami padali aj krúpy

Veronika Sádovská

Počasie bolo aj dnes mimoriadne horúce, prúdi k nám teplý vzduch od juhu. Na strede a východe Slovenska sa však sformovalo aj niekoľko búrok.

Búrky sa začali iniciovať okolo poludnia a popoludní hlavne na severovýchode Slovenska a v okolí našich najvyšších hôr. Práve tam vyprodukovali aj menšie krúpy.

Okrem krúpov, búrky neboli veľmi výrazné. Dokopy počas dnešného popoludnia udrelo len vyše 80 bleskov. Konvekcie boli zväčša stacionárne, formovali sa hlavne nad pohoriami a veľmi rýchlo vznikali aj zanikali.

Najviac zrážok dnes spadlo v Kežmarku a to 10,6 mm. V ostatných oblastiach, kde úradovali búrky to bolo okolo 6 mm. Na ostatnom území prevládalo suché a horúce počasie, miestami slabšie prehánky. 

Búrky síce nezavlažili dostatočne naše územie, ale v miestach, kde sa objavili aspoň schladili vzduch na príjemnejších +25 °C.

Aj dnešok len prehĺbil silné sucho, ktoré vládne na celom našom území, avšak o trochu viac práve na východe územia.

Už o pár hodín by sa v Rakúsku mal sformovať búrkový komplex, podobne ako včera, ktorý bude postupovať na Nemecko a Česko. Jeho okraj by sa mohol dostať aj nad naše územie v priebehu nočných hodín.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd