Búrky sa pomaly rozbiehajú. Už stihli vytopiť zvolenské parkovisko

Veronika Salayová

Dnešné búrky majú stacionárny charakter a prinášajú najmä prívalové zrážky. Najviac zrážok spadlo vo Zvolene, kde za krátku chvíľu spadlo 24 mm. 

Dnešné búrky sa rozbiehajú len veľmi pomaly a následne aj pomerne rýchlo zanikajú. Ich počet rastie len pomalým tempom a nie sú ani príliš bleskovo aktívne. Prinášajú hlavne výdatný lejak. 

Vo Zvolene stihlo spadnúť za 1 hodinu takmer 24 mm zrážok. Prudký lejak zatopil miestne parkovisko a pár okolitých ciest. K väčším škodám v meste podľa našich informácií nedošlo.

Kopovitá oblačnosť pomaly pribúda najmä na strednom Slovensku, kde sa následne tvoria nové búrkové jadrá. Tie však nemajú príliš dlhé trvanie. Oblačnosť postupuje pomalým tempom na sever.

Doteraz na našom území udrelo takmer 1 000 bleskov, čo nie je veľmi výrazné množstvo. Búrky sú oveľa aktívnejšie v okolitých štátoch ako Poľsku, Česku či Maďarsku.

Zdroj: blesky.bourky.cz
Zdroj: blesky.bourky.cz

Situáciu pozorne sledujeme ONLINE, kde prinášame všetky aktuálne informácie ohľadom búrok. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd