Búrky sú intenzívne. Postupujú naprieč Slovenskom a prinášajú príjemné ochladenie

Búrky sú intenzívne. Postupujú naprieč Slovenskom a prinášajú príjemné ochladenie
Peter Minárik

Vo večerných hodinách sa nad slovensko-poľským pohraničím začali tvoriť búrky, ktoré aktuálne postupujú cez naše územie smerom k juhovýchodu. Prinášajú príjemné osvieženie.

Dnes to na búrkovú situáciu nevyzeralo, no napriek tomu sa v priebehu večerných hodín nad južným Poľskom začali tvoriť pomerne nevinné búrky.

Tie sa presunuli nad Oravu a následne začali silnieť. V uplynulých desiatkach minút sa tak búrky presúvajú cez severné Slovensko nad východ a aktuálne postupujú naprieč východným Slovenskom.

Búrky sú bleskovo veľmi aktívne. Detekcia bleskov zaznamenala už viac ako 5100 úderov, pričom prevažná časť zatiaľ udrela v Žilinskom a v Prešovskom kraji.

Búrky sa však teraz presúvajú najmä nad Košický kraj a v nadchádzajúcich minútach treba s búrkami počítať najmä tu.

Presúvajúce sa búrky sú sprevádzané predovšetkým zrážkami. Najviac zrážok spadlo zatiaľ na Orave, kde spadlo od 20 do 30 mm zrážok. Počas noci sa búrková situácia upokojí a v utorok počas dňa nás čaká ďalší horúci deň.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd