Búrky udreli aj v Česku. Lámali stromy a ničili strechy, zasiahnutá bola aj železničná doprava

Búrky udreli aj v Česku. Lámali stromy a ničili strechy, zasiahnutá bola aj železničná doprava
Dominik Cenkner

Popadané stromy, ale aj rozliatu vodu či plechy spadnuté zo strechy zanechali za sebou búrky, ktoré vo večerných hodinách prešli Olomouckým krajom. Najviac zásahov mali hasiči na Olomoucku a Přerovsku, o 20:30 evidovali viac ako 60 výjazdov.

Búrky skomplikovali aj prevádzku na železnici, voda zaplavila trať medzi Hranicami na Morave a Hustopečmi nad Bečvou, prevádzka tam bola prerušená. Pred silnými búrkami varovali v stredu meteorológovia. Informuje o tom CNN Prima News.

„Aktuálne riešime zhruba 60 udalostí spojených s prechádzajúcimi búrkami. Momentálne najviac zasahujeme v okresoch Přerov a Olomouc. Ide o čerpanie vody, ktorá väčšinou natiekla z okolitých polí, tiež ide o zlomené stromy a napríklad v obci Lazníčky na Přerovsku sme riešili odletené plechy z budovy obecného úradu,“ uviedla hovorkyňa hasičov Lucia Balážová.

Problémy mala aj železničná doprava

Hasiči okolo 20:30 h evidovali mnoho udalostí na Hranicku v okolí Belotínu a tiež vo Veľkom Týnci na Olomoucku. Voda tam zaplavila cestu.

 

Okolo 19:45 h bola zastavená prevádzka na trati medzi Hranicami na Morave a Hustopečmi nad Bečvou. Voda po daždi splavila do koľajiska menšie množstvo bahna a odpadu. Prevádzka bola podľa nich obnovená po 21:00 h.

Situáciu s búrkami v Európe i na Slovensku pozorne sledujeme. K dispozícii je vám náš LIVE textový prenos. Stačí kliknúť na odkaz >>>TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Oblačno
19 °C / -2 °C
Demeter
Zajtra
Jasno
22 °C / 4 °C
Sabína
Pondelok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Dobromila
Utorok
Polooblačno
19 °C / 4 °C
Klára
Streda
Polooblačno
18 °C / 3 °C
Simona
Štvrtok
Skoro jasno
17 °C / 2 °C
Aurélia
Štvrtok
Občasný dážď
14 °C / 0 °C
Aurélia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd