Búrky už úradujú v Česku. Neďaleko našich hraníc sa poriadne blýska

Veronika Sádovská

Na studenom fronte už vznikajú prvé intenzívne búrky. Tie sa aktuálne nachádzajú v Česku a Poľsku. Blýska len pár kilometrov od našich hraníc.

Hneď zrána sa začali tvoriť intenzívne búrky v Českej republike. Tie dnes ráno u našich severných susedov zasiahli celý stred krajiny - od Plne až po Ostravu. 

Počas nich udrelo vyše 5 000 bleskov. Búrky ale zatiaľ neprinášajú nebezpečné javy, keďže zatiaľ počas nich spadlo do 10 mm zrážok.

Sumácia hustoty bleskov
Sumácia hustoty bleskov, blesky.bourky.cz

Búrky aktuálne pokračujú v Poľsku, kde sú takisto bleskovo intenzívne. Blýska sa doslova priamo za našimi hranicami.

 

Počasie na Slovensku

U nás sa zatiaľ tvoria len krátkodobé prehánky a to na rôznych častiach územia. Teplota bude ešte do poludnia stúpať až na +25 °C. Teplá vzduchová hmota sa bude ľahko labilizovať a s príchodom studeného frontu aj k nám sa budú v nej ľahko tvoriť búrky.

Už popoludní očakávame intenzívne búrky takmer na celom našom území. Situáciu budeme pre vás pozorne mapovať.

Polohu zrážok a búrok môžete aj vy sledovať na našom iRadare. Posielať nám môžete aj vaše fotografie či videá. Poslať nám ich môžete priamo cez náš web, do facebookovej skupiny alebo na whatsapp.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
25 °C / 8 °C
Lea
Zajtra
Jasno
26 °C / 8 °C
Anastázia
Streda
Jasno
25 °C / 8 °C
Sviatok práce
Štvrtok
Polooblačno
23 °C / 7 °C
Žigmund
Piatok
Prehánky, búrky
20 °C / 7 °C
Galina
Sobota
Prehánky
20 °C / 5 °C
Florián
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd