Búrok pribúda. Vyskytli sa už aj na východnom Slovensku

Dominik Cenkner

Počasie v sobotu popoludní ovplyvňujú okrem zrážok aj búrky. Tie úradujú najmä v západnej polovici územia, ale vyskytli sa už aj na východnom Slovensku v okrese Snina.

Prvé búrky sa na našom území objavili krátko po 12. hodine. Radary ich zaznamenali v okolí v okolí Martina, Námestova, ale aj Pezinka. Búrky sa postupne začali objavovať aj v ďalších lokalitách. Momentálne sú najaktívnejšie blízko Piešťan.

Búrkovú aktivitu radary zaznamenali aj na východe Slovenska, konkrétne v okrese Snina. Detekcie bleskov tam zaznamenali do 10 bleskov.

Na celom území ich udrelo už podstatne viac. Aktuálne číslo sa pohybuje nad 150 úderov, pričom zrejme bude narastať, keďže búrky očakávame aj v nasledujúcich hodinách.

Narozdiel od včerajška však nebudú tak silné a nemali by preto spôsobovať žiadne väčšie škody. Sprevádzané sú len zrážkami, ktoré sa podľa radarov pohybujú maximálne do 30 mm.

Aktuálnu polohu zrážok a búrok môžete sledovať prostredníctvom nášho iRadaru, alebo po kliknutí TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd