Čaká nás nadpriemerne teplá sobota. Koniec roka ničím nepripomína zimu

Čaká nás nadpriemerne teplá sobota. Koniec roka ničím nepripomína zimu
Veronika Sádovská

Koniec roka je tento rok neobvykle teplý. Výnimkou nebude ani posledná sobota tohto roku. Dnes sa teploty budú šplhať na túto ročnú dobu veľmi vysoko.

Za aktuálne počasie môže situácia v strednej Európe. Od západu postupuje cez Poľsko a karpatskú oblasť smerom na východ nevýrazný studený front spojený s tlakovou nížou, ktorá má stred nad Pobaltím a priľahlým Ruskom. Za ním sa do našej oblasti od juhu rozširuje výbežok vyššieho tlaku.

Zamračené ráno a hmla

Ráno je na mnohých miestach zamračené a lokálne aj s hmlou. Po ich rozplynutí nás čaká dnes skôr zamračený deň či zmenšená oblačnosť.

Dnes môžu obyvatelia severných okresov očakávať aj zrážky a to hlavne dažďové. Vo vyšších polohách aj sneženie.

Teploty vystúpia vysoko

Vzhľadom na aktuálnu ročnú dobu, budú aj dnešné teploty veľmi vysoké. Najvyššia denná teplota vystúpi na +3 až +8 °C, na juhu Slovenska od +10 do +12 °C.

Na horách bude mrznúť až vo vyšších polohách. Vo výške 1 500 m bude teplota dosahovať -1 °C. 

Fúkať bude dnes slabý, na západe a pod Tatrami západný vietor s rýchlosťou 3 až 9 m/s. V nárazoch môže dosiahnuť rýchlosť až rýchlosť 50 km/h a na horách bude fúkať búrlivý vietor až víchrica.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Zajtra
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Nedeľa
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Gertrúda
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd