Čaká nás nebezpečné ráno. Na západnom Slovensku sneží, no čoskoro príde mrznúci dážď

Čaká nás nebezpečné ráno. Na západnom Slovensku sneží, no čoskoro príde mrznúci dážď
Veronika Salayová

Od nočných hodín na našom území sneží. Sneženie dorazilo na západné Slovensko a postupne sa rozšírilo viac na východ a okolo 6.00 hod. začína snežiť už aj na strednom Slovensku. Počasie však dnes na západnom Slovensku bude nebezpečné.

Budíme sa do zasneženého rána − teda aspoň obyvatelia západného a aj stredného Slovenska. Zrážky sú aktuálne (o 6.00 hod.) ešte na celom našom území snehové, no to sa čoskoro zmení.

Na západe sa postupne budú zrážky meniť na kvapalné v dôsledku teplôt, ktoré vystúpia už ráno nad bod mrazu. V ranných hodinách približne od 8.00 hod. už bude vo viacerých západných okresoch pršať.

Tento prechod zo snehového do kvapalného skupenstva však bude nebezpečný, pretože prinesie mrznúci dážď. Na vozovke, ale aj na autách a pod. sa bude tvoriť ľadová škrupinka.

Radšej nejazdite, ak nemusíte

Tento nebezpečný jav očakávajte najmä v okresoch Malacky, Senica, Bratislava a Dunajská Streda. Vodičom sa tak odporúča maximálna opatrnosť sa cestách, prípadne ak nemusíte, nejazdite nikam.

Kvapalné zrážky by dnes mali byť výsadou len krajného západu. Na zvyšku Slovenska by malo výlučne snežiť, pričom najviac snehu napadne na západnom Slovensku, a to až okolo 5 cm.

Silné sneženie s viditeľnosťou do 100 m sa aktuálne objavuje už v lokalitách ako Piešťany, Zavar, Nitra, Čataj, Dedova Jama, Vlčkovce, Zálužie a Zeleneč. Na ceste I/66 Sedlo Besník sa tvoria snehové jazyky, informuje Slovenská správa ciest.

V skorých ranných hodinách sa tvorí aj poľadovica na D1, D4 a R7 na západe Slovenska a vo vyšších polohách Čertovice a pozor aj na hustú hmlu v lokalite Kremnica, dodáva Stella Centrum na margo aktuálnej situácie na cestách. 

Situáciu budeme dnes pre vás sledovať ONLINE a prinášať vám aktuálne informácie

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd