Čaká nás premenlivé počasie. Utorok bude zamračený a daždivý. Pozor aj na búrky

Čaká nás premenlivé počasie. Utorok bude zamračený a daždivý. Pozor aj na búrky
Veronika Salayová

Od dnešného dňa bude počasie ako na hojdačke. Dnes nás čaká prevažne zamračené počasie s prehánkami a možnými búrkami, no v stredu sa opäť vyčasí.

Dnes sa v západnej polovici Slovenska budíme do daždivého rána. Na naše územie dorazil studený front, ktorý bude postupovať smerom na východ a bude prinášať najmä zrážky. Hrozí aj vznik búrok. 

Od západu totiž postupuje naším územím studený front spojený s tlakovou nížou so stredom nad Nórskym morom. Za ním sa od juhozápadu do našej oblasti rozširuje okraj tlakovej výše.

Presun zrážkového poľa

Teploty dnes výrazne neklesnú a budú sa pohybovať od +23 až do +27 °C. Po prechode tohto frontu sa začne okolo poludnia počasie na západnom Slovensku zlepšovať, no postupujúci front bude ovplyvňovať počasie na východe nášho územia až do večerných hodín.

V popoludní na západnom a strednom Slovensku tak bude už dochádzať aj k zmenšovaniu oblačnosti a vo východnej polovici budú k večeru doznievať prehánky alebo aj búrky. 

Prvé slabšie búrky sa dnes už vytvorili v skorých ranných hodinách na západe Slovenska v okolí Trnavy a okolo 6.15 bolo búrlivo aj v okolí Nitry. Búrky sa môžu počas dňa objaviť na celom našom území a prinesú najmä lejak. Pri búrkach zosilnie vietor a úhrny zrážok sa budú pohybovať okolo 30 mm, lokálne aj viac. 

Za studeným frontom sa bude naše územie nachádzať vo vyššom tlaku vzduchu a streda tak bude už jasná až polooblačná. Naďalej bude teplo s teplotami do +28 °C. Vo východnej polovici bude v stredu aj prechodne zväčšená oblačnosť a tam sa ojedinele môžu objaviť prehánky alebo dážď.

Nasledovať bude počas ďalších dvoch dní pomerne pokojné a nadpriemerne teplé počasie, avšak k ďalšiemu zhoršeniu počasia dôjde už v priebehu víkendu, kedy dôjde k ochladeniu a opäť nás čakajú zrážky a búrky.

Vývoj teplôt na nasledujúci dni nájdete v našom kalendári TU

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
23 °C / 5 °C
Viola
Zajtra
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Pondelok
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd