Čaká nás STUDENÉ počasie. Teploty budú mať ďaleko od letných hodnôt

Čaká nás STUDENÉ počasie. Teploty budú mať ďaleko od letných hodnôt
Peter Minárik

Slovensko čaká nepriaznivé, sychravé a veľmi nepríjemné počasie, ktoré sa mnohým nebude páčiť. Teploty budú výrazne pod hranicou normálu a okrem toho bude aj pršať.  Nasledujúce dni nebudú rozhodne letné.

Všetci milovníci letného počasia budú teraz sklamaní. Pred nami sú nepriaznivé dni, ktoré budú v chladnom vzduchu a naviac sa nad nami bude vlniť studený front, ktorý prinesie vlnu zrážok. Teploty, ktoré v tomto chladnom vzduchu zažijeme budú porovnateľné s aprílom.

Dostáva sa ku nám studený vzduch

Uplynulých niekoľko týždňov sa do našej oblasti dostával studený vzduch od severozápadu a aj z tohto dôvodu zavládlo na našom území veľmi búrlivé počasie, ktoré sme zažívali každým dňom.

Teraz k nám však od severozápadu začína prúdiť chladný vzduch z oblasti Severného mora, ktorý prinesie veľmi chladné počasie.

 

V stredu sa už príliv chladného vzduchu naplno prejaví. Maximálne teploty sa na našom území dostanú LEN na +10 až +16 °C. Na juhu a východe Slovenska môže byť ešte od +16 do +22 °C, čo sú však aj tak veľmi nízke teploty. V porovnaní s dlhodobým normálom budú stredajšie teploty na západe a severe až o 11 °C nižšie ako je dlhodobý normál.

očakávané maximálne teploty
očakávané maximálne teploty

Vo štvrtok už tak chladno nebude, ale teploty budú stále podpriemerné. Maximálne denné teploty sa na našom území dostanú na +14 až +20 °C. Hranicu +20 °C prekročia teploty len výnimočne. Otepľovať sa bude až v piatok.

Nielen chladno, ale aj daždivo

Okrem toho, že k nám bude od severozápadu prúdiť chladnejší vzduch, tak zároveň bude počasie ovplyvňovať vlniaci sa studený front.

Ten na naše územie prinesie veľmi veľa oblačnosti a aj zrážok. Dážď sa môže nadchádzajúce dva dni vyskytovať prakticky na celom našom území, no najviac bude pršať na strednom Slovensku, vrátane Spiša. Spadnúť môže 20 až 40 mm zrážok.

najviac zrážok by malo spadnúť na strednom Slovensku
najviac zrážok by malo spadnúť na strednom Slovensku
 

Máme však aj trošku pozitívnejšie správy. Od piatka by sa na našom území malo začať otepľovať a teploty budú rásť.

Už v priebehu víkendu by sme na našom území mali zažiť teplé počasie a budúci týždeň budú teploty prekračovať aj tropickú hranicu +30 °C. Vývoj počasia deň po dni si pozrite TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd