Čaká nás TEPLOTNÝ ŠOK. Sobota bude jarná, no potom to príde. Bude aj SNEŽIŤ

Čaká nás TEPLOTNÝ ŠOK. Sobota bude jarná, no potom to príde. Bude aj SNEŽIŤ
Peter Minárik

Studený front, ktorý dorazí na naše územie v priebehu zajtrajšieho dňa prinesie celú škálu zaujímavých poveternostných javov, no zaujímavé je aj to, čo čaká naše územie potom. Za studeným frontom by sa malo veľmi výrazne ochladiť a zatiaľ čo sobota bude príjemná, tak v nedeľu už zažijeme výraznú a prudkú zmenu.

To čo nás čaká nadchádzajúce hodiny nám pripomenie, aké vrtkavé dokáže byť počasie na začiatku jari v našej oblasti. Prvá polovica víkendu prinesie nezvyčajne jarné teploty, no tá druhá nám pripomenie zimu. 

Sobota bude veľmi teplá

Po teplom piatku, ktorý priniesol na naše územie vysoké teploty, ktoré sa šplhali až k hranici +17 °C nás čaká ešte teplejšia sobota. Do našej oblasti totiž bude vrcholiť príliv teplého vzduchu.

Maximálne teploty sa v sobotu vyšplhajú na +13 až +18 °C, no ako vidieť na mape, tak na západnom Slovensku bude ešte o čosi teplejšie. Teploty sa dostanú až na hodnotu okolo +20 °C.

maximálne teploty v sobotu popoludní
maximálne teploty v sobotu popoludní

Sobotňajšie teploty tak budú nezvyčajne vysoké a ak ich porovnáme s dlhodobým normálom, tak bude zhruba o 7 °C teplejšie ako je bežné. Takéto teplé počasie bude celkom iste lákať, no majte po ruke aj teplejšie oblečenie. Všetko sa to zmení v sobotu popoludní, kedy začne cez naše územie postupovať studený front.

 

Prechod studeného frontu prinesie so sebou silný vietor a zrážky, no za týmto studeným frontom začne rýchlo od severozápadu až severu zatekať chladný vzduch, ktorý na naše územie vráti zimné počasie.

Nedeľa prinesie zimné počasie

Veľmi zaujímavé to začne byť už v noci zo soboty na nedeľu. Vplyvom prudkého ochladzovania začne pomerne rýchlo klesať hranica sneženia a zrážky sa od výšky cca 500 metrov zmenia na snehové. Vo vyšších oblastiach severného Slovenska sa tak môžete stretnúť aj so snežením.

Počas nedeľňajšieho rána budú zrážky ustávať a postupne prejdú do prehánok, no oproti sobote sa výrazne prepadnú teploty. Zatiaľ čo v sobotu sa budú maximá šplhať k +20 °C, tak v nedeľu budeme radi aj za +10 °C.

 

Maximálne teploty by sa v sobotu mali pohybovať od +3 °C na severe po +11 °C na juhu. Za 24 hodín sa tak na našom území ochladí aj o viac ako 10 °C.

očakávané maximálne teploty počas nedele
očakávané maximálne teploty počas nedele
intenzita ochladenia v nedeľu oproti sobote
intenzita ochladenia v nedeľu oproti sobote

Pred nami je tak mimoriadne premenlivý víkend a dajte si pozor, aby ste oblečenie nepodcenili. Náhly pokles teplôt totiž môže prispieť k prechladnutiu.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd