Čaká nás zamračená sobota. Teploty pôjdu hore

Čaká nás zamračená sobota. Teploty pôjdu hore
Veronika Sádovská

Víkend začína síce zamračeným, ale zato teplým počasím. Zrážky by mali byť dnes len minimálne.

Aktuálne k nám za teplým frontom po okraji tlakovej výše prúdi od severozápadu teplý morský vzduch. Ten dnes dvihne teploty na celom našom území, ale prinesie aj zamračené počasie.

Teploty vystúpia až na +12 °C

Najvyššie denné teploty budú dnes na západe a juhozápade atakovať až +12 °C. Na severe a východe bude o niečo chladnejšie, ale aj tak teplejšie ako doteraz a to +2 až +7 °C.

Lokálne zrána bude hlavne na strednom a východnom Slovensku hmla. Ojedinele môžete očakávať občasný dážď alebo mrholenie, vo vyšších polohách, na severe a Zemplíne spočiatku aj v stredných polohách, sneženie.

Zrážok bude ale málo. Pri daždi do 3 mm, na krajnom severovýchode 1 cm zrážok a v prípade snehových zrážok do 3 centimetrov.

Pozor si dajte na vietor

Ak sa chystáte na hory, dávajte si pozor na vietor. Bude fúkať búrlivý vietor až víchrica.

Na ostatnom území bude fúkať prevažne západný vietor s rýchlosťou 10 až 30 km/h, na juhozápade Slovenska a pod Tatrami ojedinele okolo 40 km/h, kde v nárazoch dosiahne rýchlosť okolo 60 km/h. Na Above, Šariši a Zemplíne bude vietor len slabý.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Búrky
25 °C / 5 °C
Gertrúda
Zajtra
Prehánky, búrky
25 °C / 6 °C
Bernard
Utorok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Streda
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd