Čakajú nás pokojné dni s občasným dažďom. Teploty sa vyšplhajú na +10 °C

Čakajú nás pokojné dni s občasným dažďom. Teploty sa vyšplhajú na +10 °C
Veronika Salayová

Nasledujúce dni prinesú na naše územie pomerne teplé počasie vzhľadom na aktuálny dátum a snehová pokrýva sa tak bude tieto dni topiť. Teploty sa na juhu Slovenska vyšplhajú až na +10 °C.

Utorok bude prevládať pokojné počasie. Bude zväčša oblačno, no v priebehu dňa sa oblačnosť prechodne zmenší a vyjde aj slniečko.

Dnešok veľa zrážok neprinesie − očakáva sa len občasný dážď s úhrnom do 3 mm. Vo vyšších polohách a na krajnom východe aj v nižších polohách sa v dôsledku nižších teplôt môže objaviť aj slabšie sneženie s výškou snehu okolo 3 cm.

Ojedinele sa môže dnes objaviť hmla a najmä ráno aj poľadovica a na horách ráno hrozí búrlivý vietor, ktorý sa v priebehu dňa upokojí.

Najvyššia denná teplota +1 až +6 °C, avšak v južnej polovici západného Slovenska teploty vystúpia až na +10 °C. Tam, kde sa ešte vyskytuje snehová pokrývka, sa bude dnes topiť. 

Slabé zrážky a pomerne vysoké teploty

Streda prinesie na naše územie už o niečo viac zrážok ako dnešok, a to najmä na juhu Slovenska, no v priebehu dňa budú zrážky od západu postupne ustávať.

Sneženie sa očakáva len vo vyšších polohách. Teploty taktiež vystúpia pomerne vysoko, a to na +2 až +8 °C. 

Aj štvrtok prinesie zrážky, ale nebude ich veľa. Pôjde len o občasný slabý dážď a teploty vystúpia na +9 °C. Sneh by do štvrtku mal zmiznúť z veľkej časti Slovenska s výnimkou severných okresov. 

Podobný charakter počasia sa očakáva aj v piatok, avšak už s nižšími dennými teplotami. Viac o predpovedi počasia na nasledujúce dni nájdete TU

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Zajtra
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Streda
Polooblačno
25 °C / 7 °C
Žofia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd