Čakajú nás príjemné slnečné dni. Kedy sa ohlásia ďalšie zrážky?

Čakajú nás príjemné slnečné dni. Kedy sa ohlásia ďalšie zrážky?
Veronika Salayová

Jar s príjemným počasím pokračuje aj dnes, no postupne sa počasie opäť pokazí a „na scénu“ prídu ďalšie zrážky. Kedy?

Máme za sebou predĺžený víkend, ktorý sa niesol v relatívne slnečnom duchu s príjemnými jarnými teplotami okolo +20 °C. Tento charakter počasia bude pokračovať, no čoskoro príde k už avizovanej zmene.

Dnes bude oproti pondelku a o niečo príjemnejšie, pretože už nebude fúkať studený vietor a na pocit tak bude určite teplejšie. Teploty dnes vystúpia na +20 °C a žiadne zrážky sa neočakávajú.

Bude prevažne jasno, takže o hrejivé slnečné lúče dnes nebude núdza. Preto aj dnes, ak môžete, využite tento pekný čas na nejakú vonkajšiu aktivitu.

Rovnako aj zajtrajšok bude teplý s teplotami do +21 °C, no od západu bude oblačnosť pribúdať a teploty tak o pár stupňov poklesnú, pričom v západnej polovici sa môžu objaviť aj slabšie prehánky. Na severe Slovenska sa budú teploty pohybovať do +16 °C.

Aká bude druhá polovica pracovného týždňa?

Štvrtok prinesie už viac oblačnosti a bude tak skôr polooblačno až oblačno. Taktiež sa môžu objaviť slabšie prehánky a teploty vystúpia do +21 °C, pričom na severe bude o niečo chladnejšie. 

V piatok bude od juhozápadu k nám zasahovať brázda nízkeho tlaku vzduchu a v nej sa bude vlniť studený front. Počasie v piatok tak už veľa slnka neprinesie − bude zamračené, s viacerými prehánkami či dažďom.  

Teploty nevystúpia nad +20 °C, na západe môže byť o niečo chladnejšie. Ojedinele sa v piatok poobede môžu objaviť aj búrky. 

Počasie sa tak bude postupne kaziť a slnečné dni bez zrážok zo začiatku týždňa vystrieda zamračené počasie s prehánkami. Viac informácií o počasí na tento týždeň nájdete TU. 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno, búrky
24 °C / 7 °C
Žigmund
Zajtra
Prehánky
26 °C / 9 °C
Galina
Sobota
Skoro jasno
27 °C / 10 °C
Florián
Nedeľa
Skoro jasno, búrky
25 °C / 5 °C
Lesana
Pondelok
Prehánky, búrky
23 °C / 5 °C
Hermína
Utorok
Oblačno
24 °C / 6 °C
Monika
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd