Časť známej diaľnice sa po výdatných lejakoch zosunula do mora

Časť známej diaľnice sa po výdatných lejakoch zosunula do mora
Zuzana Macháčová

Časť ikonickej diaľnice sa zrútila. K incidentu došlo v americkom štáte Kalifornia sobotu po tom, čo región zasiahli silné dažde. Zosuv cesty obmedzil dopravu približne pre dve tisícky turistov.

V sobotu popoludní sa zrútila časť známej štátnej cesty 1, ktorá vedie pozdĺž tichomorského pobrežia Kalifornie v oblasti Big Sur.

V ten deň zúrila nad štátom búrka sprevádzaná krupobitím a silným dažďom. Sanfranciská pobočka Národnej meteorologickej služby vtedy vydala varovania pred silným vetrom, záplavami a vysokými vlnami.

Turisti v pasci

Podľa Kalifornského dopravného úradu (Caltrans) k zosuvu pôdy došlo v blízkosti mosta Rocky Creek, neďaleko kaňonu Palo Colorado. Úlomky cesty spadli do oceánu, pričom došlo k poškodeniu jazdného pruhu v jednom smere a narušila sa konštrukcia cesty v celej jej šírke.

 


V pondelok sa policajti snažili ochrániť okraj zosuvu pred ďalším poškodením. Zrútenie cesty spôsobilo v regióne veľké problémy.

Pobrežná magistrála je obľúbená u turistov. Mnoho ľudí sa počas veľkonočných sviatkov rozhodlo navštíviť región Big Sur. V okrese Monterey uviazlo viac ako 2 000 ľudí. Niektorí turisti zostali v hoteloch a kempingoch a niektorí v provizórnych prístreškoch.

V súčasnosti prebieha preprava turistov cez poškodenú časť cesty len v organizovaných kolónach, pod drobnohľadom policajtov. Všetky štátne parky v oblasti boli zatvorené až do odvolania, uvádza sa v tlačovej správe Kalifornského ministerstva parkov a rekreácie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd