Celé Slovensko čaká ochladenie. V jednej časti Slovenska bude už čoskoro opäť poletovať sneh

Celé Slovensko čaká ochladenie. V jednej časti Slovenska bude už čoskoro opäť poletovať sneh
Peter Minárik

V nadchádzajúcich hodinách čaká naše územie ochladenie o čo sa postará zatečenie chladného vzduchu od severu. Jeden náš región čaká aj sneženie. No celé naše územie čaká ochladenie a niekde sa musia pripraviť aj na celodenné mrazy.

Počasie je ako na hojdačke. Po zimnom víkende dorazilo na začiatku týždňa na naše územie oteplenie, ktoré bolo veľmi výrazné, no aktuálne máme pred sebou ďalšie ochladenie, ktoré prinesie mrazy a dokonca aj snehové zrážky.

Potešujúcou správou pre motoristov však bude informácia, že výraznejšie sneženie sa neočakáva, no každopádne prezuť už určite treba.

Počasie, ktoré nás čaká prinesie veľmi nízke teploty a do niektorých oblastí nášho územia dokonca celodenné mrazy.

Ďalšie ochladenie od severu

Nad Škandináviou sa aktuálne nachádza tlaková výš, ktorá sa bude presúvať cez Dánsko nad Nemecko. Tento presun tlakovej výše spôsobí, že k nám od severu, po jej prednej strane, prenikne chladnejší vzduch.

Práve tento príliv chladného vzduchu prinesie na naše územie ďalší závan zimy.

Ochladzovať sa na našom území začne už v nadchádzajúcich hodinách, pričom najmrazivejšie bude v noci zo stredy na štvrtok.

Na severe sneh, na celom území mrazy

Počas stredy treba počítať, že na severe sa môžu vyskytovať snehové prehánky. Tie však nejakú výraznejšiu nádielku neprinesú.

Na celé naše územie však dorazí ochladenie. Stredajšie teploty budú v porovnaní so začiatkom týždňa nízke. Maximálne teploty sa dostanú na 0 až +7 °C, no na severe by malo slabo mrznúť aj počas celého dňa.

V stredu podvečer sa začne výraznejšie ochladzovať na celom území a noc zo stredy na štvrtok bude mrazivá na celom Slovensku. Teploty poklesnú na -2 až -9 °C.

Vo štvrtok nás však od západu čaká ďalšie oteplenie, no to bude len dočasné. Cez víkend udrie na našom území pravá zima. Viac sa dočítate TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
23 °C / 6 °C
Roland
Zajtra
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Sobota
Polooblačno
21 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Prehánky, búrky
22 °C / 7 °C
Pankrác
Pondelok
Prehánky, búrky
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Prehánky
20 °C / 7 °C
Bonifác
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd