Krúpy zdemolovali čelné sklo lietadla. Hrdinskému pilotovi sa podarilo pristáť NASLEPO

Ema Bazhaykin

Lietadlo, ktoré v nedeľu letelo z Malorky domov do Viedne, úplne zničilo krupobitie a bolo nútené núdzovo pristáť. Piloti prehovorili o tom, čo sa na palube vlastne stalo.

V nedeľu o 15:30 h vyštartovalo z letiska na Malorke lietadlo, ktoré viezlo dovolenkárov späť do Viedne. Len pol hodiny pred pristátím však zasiahlo Airbus A320 intenzívne krupobitie, ktoré totálne zdemolovalo nos lietadla a porozbíjalo sklá. Piloti boli nútení núdzovo pristáť.

V čase incidentu sa lietadlo nachádzalo vo výške 6000 metrov nad Hartbergom. Krúpy, ktoré sa včera prehnali okolím Viedne, pritom dosahovali veľkosť od 3 do 5 cm a padali z neba veľkou rýchlosťou. 

Akoby zázrakom sa podarilo lietadlu pristáť a nikomu sa nič nestalo. Pri pohľade na zničené lietadlo je to naozajstný zázrak. Cestujúci mali šťastie v nešťastí a ďakovať za svoj život by mali najmä pilotom, ktorí sa deň po incidente rozhodli prehovoriť o tom, čo sa naozaj udialo v kokpite. 

 

Piloti pristáli doslova „naslepo“

Pasažieri letu OS434 zažívali pri núdzovom pristávaní horor a nezostávalo im nič iné, než slepo veriť zručnostiam pilotov. To ešte netušili, že pristávajú doslova naslepo.

Ako ukazujú najnovšie fotografie z kokpitu lietadla, čelné sklo zostalo po intenzívnom krupobití úplne rozbité a vidieť sa cez neho nedalo naozaj nič. 

Piloti spomínajú na to, ako pol hodiny pred pristátím bolo zrazu cítiť prudké otrasy napriek tomu, že búrku radar nezachytil. Počasie zaskočilo stroj a šokovaní boli aj piloti. 

 

Austrian Airlines potvrdili incident a vysvetlili, že búrková bunka, do ktorej vstúpil let OS434, nebola vopred viditeľná na meteorologickom radare.

Pasažieri si až po pristátí a pohľade na zdemolovaný Airbus uvedomili, že nešťastiu unikli len vďaka skúseným pilotom.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd