České Budejovice sú po búrke pod vodou. Za hodinu spadlo 90 mm

České Budejovice sú po búrke pod vodou. Za hodinu spadlo 90 mm
České Budějovice, Česko Peter Minárik

Rozsiahly búrkový systém, ktorý zasiahol susedné Česko páchal na juhu škody. Okrem vetra spôsobujú problémy aj zrážky. V českom meste na juhu spadlo viac ako 70 mm zrážok.

Južným Českom a Rakúskom sa aktuálne ženie rozsiahly búrkový systém. Ten prináša silný vietor a prívalové zrážky.

Poryvy vetra dosahovali nárazy od 70 až do 90 km/h. Vietor vyvracia stany, láme stromy a konáre a strháva strechy.

Problémy spôsobujú aj prívalové zrážky. V meste České Budejovice spadlo 70 až 90 mm zrážok. Naznačujú to dáta z amatérskych staníc. Takéto množstvo zrážok spadlo len v priebehu hodiny.

Viaceré cesty sú neprejazdné. V Českých Budějoviciach sa vytvorila vodná lagúna pod viaduktmi na Rudolfovskej triede a Generála Píku. „Apelujeme na vodičov, aby miesta neskúšali prejsť. Hrozí, že by tam mohli uviaznuť,“ povedal juhočeský policajný hovorca Milan Bajcura. Podobná situácia je v Českom Krumlove na Chvalšinskej triede.

Extrémne silné búrky aktuálne postupujú severne od Viedne a okolo 22:30 dorazia aj na naše územie. Situáciu sledujeme ONLINE tu >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Zajtra
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 9 °C
Dušan
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd