Češke hrozí v Taliansku 5-ročné väzenie. Štvorročného syna nechala v aute a išla sa lyžovať

Češke hrozí v Taliansku 5-ročné väzenie. Štvorročného syna nechala v aute a išla sa lyžovať
Dominik Cenkner

Do poriadneho maléru sa dostala štyridsaťročná Češka v Taliansku. Svojho štvorročného syna totiž nechala samotného v aute a vybrala sa na svah lyžovať. Strážiť ho mal starší súrodenec, ktorý ale po chvíli z auta odišiel.

Opustenie dieťaťa je v alpskej krajine trestné. Češke hrozí trest odňatia slobody až na päť rokov.

Udalosť sa stala na zjazdovke pri meste Castello Tesino v regióne Trentino. Češka chcela stráviť deň lyžovaním s rodinou.

Jej štvorročný syn mal ale podľa talianskeho denníka Corriere della Sera dostať záchvat hnevu, a preto sa ho matka rozhodla nechať v aute a na svah vyrazila sama so svojim partnerom, ktorý nie je otcom dieťaťa.

 

Strážením chlapca matka poverila svojho staršieho 13-ročného syna. Toho však služba u mladšieho súrodenca po nejakej dobe prestala baviť, a tak vyrazil von z auta. Štvorročný chlapec zostal v chladnom aute sám.

Dieťa bolo samé približne hodinu

Spočiatku sa nič dramatického nedialo, pretože dieťa spalo. Po prebudení ale začalo plakať, v tej chvíli si ho všimli okoloidúci. Ľudia preto k autu, ktoré stálo zaparkované pri zjazdovke, privolali políciu. Auto ale bolo zamknuté, a preto sa k nemu muži zákona nemohli dostať.

Matku sa pokúsili vypátrať najskôr cez mobilný telefón. Podarilo sa im získať jej telefónne číslo, na hovory však žena nereagovala.

Prihlásila sa až potom, čo jej meno zahlásili v reproduktoroch na svahu. Auto tak otvorila spoločne s policajtmi.

 

Jej syn bol v poriadku. Lyžovaním strávila asi hodinu, takže chlapec nebol ani dehydrovaný, ako sa policajti obávali. Matka sa snažila argumentovať tým, že štvorročné dieťa mal strážiť starší súrodenec, policajtov ale nepresvedčila a tí ju obvinili z opustenia dieťaťa. 

Zanechávať deti samotné do 14 rokov je v Taliansku trestné. Češke tak hrozí až päť rokov odňatia slobody.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd