Cesta sa prepadla a autá sa zmenili na ponorky. Ľudí museli evakuovať

Cesta sa prepadla a autá sa zmenili na ponorky. Ľudí museli evakuovať
Zuzana Macháčová

Dážď zaplavil v sobotu indické mesto Nagpur na západe krajiny. Niekoľko stoviek obyvateľov nízko položených oblastí museli evakuovať.

Silné lejaky spôsobili, že jazero Ambazari v meste sa vylialo z brehov a zaplavilo okolité oblasti. Zrážky boli veľmi výdatné, na m² spadlo viac ako 100 litrov vody. 

Obrovské množstvo vody zaplavilo nízko položené oblasti v dôsledku preliatia jazera Ambazari. Najmenej sedem až osem tímov zachránilo 200 až 300 ľudí, uviedol Vipin Itankar z miestnej vlády.

Časť mosta sa zrútila

Silný dážď zaplavil cesty, ale aj budovy,  ktoré boli pod vodou. V dôsledku prudkých lejakov sa na jednom mieste prepadla vozovka na moste.

Na fotografií z mesta je vidno aj ponorené autá a ľudí. Obyvatelia sa brodili vodou takmer po pás.

Zdroj: Reuters

Zdroj: Reuters

Indický meteorologický úrad varoval pred výdatnými zrážkami počas celého dňa. Úrady vyzvali obyvateľov, aby sa presťahovali na vyššie položené miesta.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd