VIDEO: Cestári to nedávajú, cesty sú zasypané. Radšej ostaňte doma v bezpečí

Veronika Salayová

Dnešný nápor snehu naši cestári akosi nezvládajú. Takmer celé územie Slovenska s výnimkou východných okresov bojuje s mimoriadne hustým snežením. Komplikácií na cestách je viac než dosť. 

Deň pred Štedrým dňom sa mnohí Slováci presúvajú za svojimi rodinami, no dnešný deň akurát na takýto masívny presun občanov vôbec nie je ideálny. Počasie nám totiž dáva poriadne zabrať, a to nielen nám, ale aj cestárom.

Tí majú dnes pohotovosť, sú v teréne, ale nápor takéhoto veľkého množstva snehu nezvládajú. Snehu od rána rýchlo pribúda a situácia sa zatiaľ neupokojila a ešte ani tak skoro neupokojí. Zrážok nad naším území je stále dosť a snežiť bude aj počas noci.

Problémy na cestách neprestávajú

Takého husté sneženie začalo od skorých poobedných hodín spôsobovať problémy, najmä na cestách. Mnoho áut dnes skončilo mimo vozovku a odťahové služby mali taktiež plné ruky práce, rovnako ako aj hasiči.

Veľmi nebezpečná situácia aktuálne panuje aj na D1, D2 a R1, kde husté sneženie výrazne komplikuje jazdu. Autá sa na diaľnici D1 pohybujú rýchlosťou okolo 70 km/h, na R1 v okolí Žiaru nad Hronom aktuálne mimoriadne husto sneží a autá dokonca jazdia rýchlosťou len okolo 50 km/h

Na R1 je aktuálne neupravený celý úsek medzi Nitrou a Zvolenom, informuje dopravný servis Rádia Express. 

Aktuálne nehody

Na cestách pribúdajú nehody. Aktuálne sú v Trenčianskej Teplej v smere do Trenčianskych Teplíc, na D1 pri odpočívadle Čataj v smere zo Senca.

Ďalšia nehoda je za Madunicami v smere do Červeníka, za Trebaticami v smere do Piešťan aj Vrbového, za Štiavnickými Baňami a za Litovským Mikulášom smerom do Ivachnovej. 

Kolóny sú aktuálne na D1 pred Trnavou v smere do Hlohovca a na konci D1 pri Turanoch, kde sa čaká asi 1 hodinu, informuje dopravný servis rádia Express. 

Odstavené kamióny sa nachádzajú za Bánovcami nad Bebravou a ďalší sa šmýka pod Strečnom smerom do Žiliny. Na úseku od Žiaru nad Hronom do Kremnických Baní platí zákaz kamiónovej dopravy. 

 

 

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Zina
Zajtra
Prehánky, búrky
26 °C / 7 °C
Júlia
Štvrtok
Polooblačno
26 °C / 8 °C
Želmíra
Piatok
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Ela
Sobota
Prehánky, búrky
25 °C / 7 °C
Urban
Nedeľa
Prehánky, búrky
25 °C / 9 °C
Dušan
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd