Cez deň opäť udrú BÚRKY. Najhoršie to dnes bude v iných okresoch ako včera

Cez deň opäť udrú BÚRKY. Najhoršie to dnes bude v iných okresoch ako včera
Peter Minárik

Na našom území sa aj počas dnešného dňa budú vyskytovať pomerne intenzívne búrky. Situácia sa oproti včerajšiemu dňu príliš nezmení, no búrky sa dnes presunú do iných regiónov Slovenska ako počas včerajšieho dňa.

Pred nami je ďalší teplý, poriadne DUSNÝ a neskôr aj búrlivý deň. Počasie na Slovensku dnes bude opäť ovplyvňovať plytká tlaková níž, ktorá sa rozkladá nad Balkánom a do našej oblasti pumpuje teplejší a vlhší vzduch.

Ten sa v priebehu dnešného dňa bude na našom území opäť labilizovať a hrozí ďalšia vlna búrok.

Aj počas dnešného dňa sa pri búrkach bude vyskytovať nárazový vietor, no najnebezpečnejšie budú statické búrky, ktoré môžu priniesť výdatný lejak, ktorý môže spôsobiť množstvo problémov.

Hrozia prívalové lejaky

Dynamiky v našej oblasti nie je veľa. Nad našim územím je však veľa vlhkosti a teplého vzduchu. Ten sa bude počas rána a dopoludnia opäť prehrievať a už krátko popoludní sa nad našim územím začnú tvoriť búrkové bunky.

V prípade statických búrok pôjde o najnebezpečnejšiu situáciu, ktorá už počas včerajšieho dňa spôsobovala rad komplikácii. V Karlovej Vsi spadlo včera len v priebehu 15 minút až 53 mm zrážok, čo spôsobilo zaplavené cesty, objekty a haly.

Búrky sa presunú nad stredné Slovensko

Zatiaľ čo včerajšie búrky zasiahli predovšetkým západné Slovensko, kde priniesli tisícky bleskov a vyskytla sa tu séria denných aj nočných búrok, tak dnes by sa ťažisko celej búrkovej situácie malo presunúť o zhruba 100-200 km východnejšie.

Najčastejšie tak hrozia búrky na východe Nitrianskeho kraja a v celom Trenčianskom, Žilinskom a Banskobystrickom kraji. Pozor si treba dať predovšetkým v oblasti hôr.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Polooblačno
22 °C / 7 °C
Servác
Zajtra
Jasno
23 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Žofia
Štvrtok
Skoro jasno, búrky
24 °C / 4 °C
Svetozár
Piatok
Dážď
16 °C / 5 °C
Gizela
Sobota
Občasný dážď
23 °C / 5 °C
Viola
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd