Cez Maďarsko sa rúti k Slovensku fotogenická búrka. Prináša silný, nárazový vietor

Cez Maďarsko sa rúti k Slovensku fotogenická búrka. Prináša silný, nárazový vietor
Peter Minárik

Už aj na východe búrky ukončili tropické horúčavy. Tu sa však vyskytujú relatívne slabé búrky. Oveľa výraznejšia búrková situácia je na západe krajiny, kam sa z Maďarska ženú výrazné búrky.

Dočkalo sa aj východné Slovensko, kde počas dnešného dňa panovalo ešte prevažne slnečné a veľmi teplé počasie, pri ktorom sa teploty pohybovali nad hranicou +30 °C. Tu však už taktiež tropické počasie skončilo a aktuálne tu po búrkach slabo prší.

Búrky na východe boli napokon slabšie ako sa pôvodne očakávalo. Oveľa zaujímavejší vývoj je opäť na západe krajiny.

Tu sa dostávajú celkovo až dve vlny búrok. Prvá práve v týchto chvíľach prichádza do oblasti Radvaňa nad Dunajom a do okolia Hurbanova. Táto búrka prináša silnejší vietor.

Oveľa výraznejšia búrka je však nad Maďarskom. Táto búrka je mimoriadne fotogenická. Nad Balatonom sa podarilo vyhotoviť úžasné zábery.

zdroj: Idokep.hu
zdroj: Idokep.hu

Táto búrková línia sa tiahne od mesta Csorna až po maďarsko-chorvátske hranice. Krupobitie nie je pozorované, no Maďari taktiež hlásia výskyt silného nárazového vetra.

Táto búrka aktuálne postupuje smerom k nášmu územiu, no očakáva sa, že bude slabnúť. Napriek tomu s búrkami počítajte najmä na juhu západného Slovenska.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Skoro jasno
20 °C / 3 °C
Viktória
Zajtra
Prehánky
24 °C / 4 °C
Blažena
Nedeľa
Jasno
24 °C / 10 °C
Pankrác
Pondelok
Skoro jasno
24 °C / 7 °C
Servác
Utorok
Jasno
24 °C / 6 °C
Bonifác
Streda
Prehánky
24 °C / 7 °C
Žofia
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd