Cez Nemecko postupuje front so silnými búrkami. Zajtra hrozia aj u nás

Peter Minárik

Cez Nemecko sa aktuálne ženie vlna silných búrok, ktoré prinášajú intenzívne zrážky a silný nárazový vietor, ktorý pácha škody. Front si to teraz namieri smerom k nášmu územiu.

Západným Nemeckom sa ženie vlna intenzívnych búrok. Búrky sa tu tvoria na postupujúcom studenom fronte, ktorý mieri k nášmu územiu a ukončuje vlnu horúčav.

Intenzívne búrky už zasiahli Holandsko, kde silný vietor na niektorých miestach vyvracal stromy. Komplikácie so silným vetrom hlásia aj na severozápade Nemecka.

Vlna búrok ukončuje vlnu horúčav, ktorá zasiahla aj Nemecko. Tesne pred príchodom studeného frontu s búrkami sa teploty šplhajú až k +35 °C.

Atmosféra je tak značne prehriata a labilná a vytvárajú sa tak veľmi vhodné podmienky pre búrky.

V nadchádzajúcich hodinách sa front presunie nad Česko, kde bude naplno vyčíňať počas zajtrajšieho dňa a vo večerných hodinách sa prvé búrky môžu dohnať aj na naše územie.

Situácia ako v Nemecku bude zajtra podobná aj na našom území. Pred studeným frontom k nám bude vrcholiť prílev teplého vzduchu a atmosféra bude labilná.

Rozdiel však bude v tom, že studený front, ktorý k nášmu územiu dorazí už bude nevýrazný a búrková činnosť bude nekompaktná.

Zajtra večer treba počítať na západe s možnými búrkami, ale vyskytnú sa skôr lokalizované búrky, ktoré budú lokálne aj silnejšie.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd