Cez okolie Košíc smerom k Prešovu postupuje supercela. Ďalšia silná búrka je nad Tokajom

Peter Minárik

Západne od Košíc sa sformovala veľmi silná búrka, ktorá aktuálne postupuje okolím Košíc smerom k Prešovu. Čoskoro sa dostane nad Košickú kotlinu, kde môže vyprodukovať krúpy.

Predpovede naznačovali pomerne vhodné podmienky v oblasti juhovýchodného Slovenska pre tvorbu superciel. Zdá sa, že predpovede sa naplnili. Už teraz máme jednu potvrdenú supercelu.

Táto supercela vznikla ešte na maďarsko-slovenských hraniciach a postúpila cez Moldavu nad Bodvou smerom nad Vyšný Klatov. 

 

Podľa všetkého sa táto supercela dostane do oblasti Kysaku a potom nad Košickú kotlinu južne od Prešova. Táto supercela s najväčšou pravdepodobnosťou produkuje krúpy.

Veľmi dobré podmienky panujú aj na krajnom juhovýchode. V celej oblasti severovýchodného Maďarska, juhovýchodného Slovenska a západnej Ukrajiny sú vhodné podmienky pre vznik superciel.

Búrky hrozia veľmi veľkými krúpami a prívalovými zrážkami. Takýto typ búrok je schopný vyprodukovať aj tornádo. Ak vás búrka na východe zasiahla, informujte nás cez WhatsApp.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd