Cez Slovensko sa šíri dážď. Od západu prichádzajú búrky a výdatnejšie zrážky

Peter Minárik

Dnešné počasie na Slovensku sa nesie v znamení oblačného a upršaného počasia. To má totiž pod vplyvom studený front, ktorý na naše územie prináša zrážky a ojedinele aj búrky. Ďalšia vlna zrážok pritom prichádza od západu

Horúce počasie bolo dnes prerušené. Studený front, ktorý aktuálne postupuje cez naše územie nielenže prerušuje obdobie s veľmi vysokými teplotami, ale súčasne prináša aj charakter počasia, ktorý sme tu už dlho nemali.

Od rána je v oblasti západného Slovenska zatiahnutá obloha a sparno. Do toho sa vyskytovali početné zrážky. Práve v týchto chvíľach začali cez západ postupovať ďalšie zrážky.

Medzitým na krajnom východe je ešte stále veľmi teplo a teploty sa šplhajú aj nad +30 °C. Počasie sa však aj tu už začína meniť. Studený front už čoskoro prinesie zrážky.

Najvýdatnejšie napršalo na Považí

Studený front prináša od rána na západné a stredné Slovensko dážď. Ojedinele sa vyskytujú aj búrky, ale tie nie sú intenzívne.

Detekcia bleskov zaznamenala za dnešný deň len okolo 370 bleskových úderov. Potrebnú vlahu tak prináša predovšetkým dážď.

V oblasti Považia spadlo počas dnešného dňa od 10 do 20 mm zrážok. Najviac zrážok eviduje Považská Bystrica, kde spadlo 23 mm.

Prichádzajú ďalšie zrážky

V týchto chvíľach zrážky postupujú východným Slovenskom, ale ďalšie výdatné zrážky postupujú z východného Rakúska nad Záhorie a do okolia Bratislavy. Tu sa ojedinele vyskytujú aj búrky.

Toto zrážkové pole, ktoré prichádza je celkom významné. Intenzita zrážok dosahuje aj 10 mm za hodinu a tak sa krajný západ môže tešiť na vlnu výraznejších zrážok. Polohu búrok a zrážok sledujte TU.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd