Cez víkend otvárajú svoje brány ďalšie lyžiarske strediská. Kam na dobrú lyžovačku?

Cez víkend otvárajú svoje brány ďalšie lyžiarske strediská. Kam na dobrú lyžovačku?
Veronika Salayová

Lyžiarska sezóna sa na Slovensku rozbieha naplno. Tento víkend otvárajú svoje brány pre návštevníkov ďalšie lyžiarske strediská. Počasie bude lyžiarom priať najmä v sobotu.

Lyžiarska sezóna sa na Slovensku vďaka výdatnému sneženiu v posledných dvoch týždňoch rozbieha o niečo skôr. Počas prvého decembrového víkendu už otvárali svoje brány prvé lyžiarske strediská. 

Prvé svahy spúšťali Donovaly, Jasná, Strednica-Ždiar, Štrbské Pleso, Krahule a Ski Zábava - Hruštín a tento víkend sa k nim pridajú ďalšie. Spolu už okolo 20 stredísk privíta tento víkend lyžiarov a milovníkov zimných športov.

Dnes štartujú vleky a lanovky na Roháčoch-Spálenej, v Bachledke a v stredisku Zerrenpach - Látky, zajtra na Martinských holiach, Podbrezinách, v Drienici, vo Vyšných Ružbachoch, ako aj v nízkotatranských areáloch Závažná Poruba, Ski centrum Demänová, Mýto pod Ďumbierom, Vyšná Boca a Telgárt pod Kráľovou hoľou. V strede týždňa sa začalo lyžovať aj v Jahodnej a na Pezinskej Babe, informuje TASR. 

Aj počasie praje najmä sobotňajšej lyžovačke. Sneženie sa môže objaviť len ojedinele a ani silný vietor nebude prekážkou. V nedeľu sa však očakáva ďalšie mierne sneženie. 

Kde si môžete už zalyžovať?

Cez víkend budú otvorené nasledované strediská: Jasná sever, Jasná juh, Ski centrum Demänová, Opalisko - Závažná Poruba, Donovaly - Záhradište, Mýto pod Ďumbierom, Ski Telgárt, Štrbské Pleso, Roháče-Spálená, Bachledka Ski and Sun, Strednica - Ždiar, Vyšné Ružbachy, Winter park Martinky, Ski Zábava - Hruštín, Krahule, Hotel Zerrenpach Látky, Pezinská Baba, Zochova chata, Jahodná a Drienica. 

Snehová vrstva je vo všetkých strediskách dostatočná, pričom prevažne ide o zmiešaný sneh, teda technický aj prírodný. Celková hrúbka snehovej vrstvy sa pohybuje od 25 do 70 cm, dodáva slovenská agentúra.

Čo sa týka zahraničia, tak na niektorých alpských ľadovcoch začala lyžiarska sezóna už v novembri a postupne sa otvárajú ďalšie a ďalšie strediská. V Rakúsku je napríklad otvorených už okolo 70 areálov, informuje TASR.

Snehová vrstva v Alpách je taktiež v porovnaní s minulým rokom výrazne vyššia a lyžiarske podmienky sú tu dobré až veľmi dobré.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd