Cez Žilinský kraj postupuje druhá vlna búrok a nad Moravou sa formuje tretia vlna

Peter Minárik

Na severozápade Slovenska, konkrétne nad Považím a nad Kysucami vyčíňa druhá vlna búrok a zrejme tomu ešte nie je koniec. Nad Moravou sa formuje tretia vlna.

Považie už zasiahla prvá vlna búrok, ktorá sa následne presunula nad Turiec a aktuálne sa zvyšky tejto prvej vlny nachádzajú nad Horehroním. Medzičasom však nad Moravou vzniká tretia vlna búrok.

Studený front formuje búrkové vlny

Vlny búrok sa formujú na studenom fronte, ktorý aktuálne ovplyvňuje počasie na našom území. Prvá vlna búrok sa nachádza severne nad Banskou Bystricou.

Nad Považím, v oblasti Žiliny a Kysúc aktuálne vystrája druhá vlna búrok, ktorá tu prináša výdatný dážď a vysokú bleskovú aktivitu. 

takto zachytil Viktor Čech blesk nad Martinom
takto zachytil Viktor Čech blesk nad Martinom

Zaujímavý vývoj je však nad Moravou, kde podľa všetkého vzniká ďalšia, v poradí už tretia vlna búrok.

Búrky, ktoré sa opäť tvoria nad Moravou už nie sú také výrazné ako počas prvej a druhej vlny búrok, no to sa môže veľmi rýchlo zmeniť. Žilinský kraj tak nebude mať pokojnú noc a počas noci zasiahne toto územie ďalšia vlna búrok. Polohu búrok sledujte TU >>>

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd