Chorvátsko v noci bičovali intenzívne búrky

Chorvátsko v noci bičovali intenzívne búrky
Peter Minárik

Chorvátsko počas včerajšieho večera a dnešnej noci sužovali silné búrky. Tie prinášali silný nárazový vietor a prívalové zrážky.

Meteorológovia upozorňovali, že počas piatka hrozia v oblasti Jadranu mimoriadne silné búrky. Tie aj prišli a potrápili talianske aj chorvátske dovolenkové destinácie v ktorých sa teraz nachádzajú tisícky Slovákov.

Búrky počas včerajšieho dňa vystrájali najmä v Taliansku, no vo večerných hodinách začali búrky postupovať smerom cez Jadran k Istrii a následne sa búrky rozširovali až smerom k Splitu.

Zatiaľ čo na severe v Istrii spôsoboval problémy dážď po ktorom sa napríklad časti Puly ocitli pod vodou, tak na Dalmácii vyčíňal najmä silný vietor.

Najmä medzi Šibeníkom a Splitom dosahovali poryvy vetra najväčšie hodnoty. Poryvy vetra dosahovali až 100 km/h. Takto to vyzeralo v Splite.

Najsilnejší vietor namerali v pohorí Mosor, východne od Splitu, kde poryv vetra dosiahol 148 km/h. 

Silný vietor vyvracal stromy, lámal konáre a prívalové zrážky zaplavovali cesty, pivnice a garáže.

Predpoveď počasia
Viac
Dnes
Jasno
34 °C / 12 °C
Božena
Zajtra
Horúco
37 °C / 8 °C
Krištof
Pondelok
Prehánky, búrky
30 °C / 15 °C
Marta
Utorok
Jasno
30 °C / 11 °C
Libuša
Streda
Jasno
33 °C / 14 °C
Ignác
Štvrtok
Skoro jasno
33 °C / 14 °C
Božidara
Pošlite nám svoje fotografie Podarilo sa vám zachytiť zaujímavý meteo moment? Podeľte sa oň s našimi čitateľmi. Odoslať fotografie Pošlite nám svoje fotografie Napíšte nám na Whatsappe Pridajte sa k našej komunite v aplikácii Telegram
Reklama MediaAd